По калдаръмените улички на спомена
прегракнали птици
кълват твоя смях.
На трошици
кълват зад гърба ми
всички покриви,
къщите,
целия град...
Наронени спомени,
като хляб,
остават след мен по следите ми.
И сиво очакване,
сгушено в комина на свойта безсезонност.
По кадаръмените улички на спомена
никнат вече треви над твоята сянка,
забравена...
А после сняг ще покрие разпилените думи.
И сякаш бели листове,
никога неизписвани,
снежните преспи ще затрупат всяка стъпка.
Бездумие.
И чиста тишина.
В очите ми ще бъде бяло -
далечен континент от неоткритост,
където чакат първа експедиция.
В очите ми ще бъде бяло -
безкрайна шир от чиста тишина,
където нощем няма мрак.
И няма изгрев в утрото.
И в мислите ще бъде бяло -
петно, граничещо, ръбато със безпаметност.
Замръзнало. Напукано. И с лебеди,
които търсят свойте брегове.
В душата ми ще бъде бяло.
И снежна безначалност -
отначало.
Без теб ще тръгне пак животът
във кръговата си посочност.
И може би,
понякога,
във нощите,
като далечно, странно „дежа вю”,
ще се явяваш в цветните ми сънища.
А аз ще те прегръщам с бели длани.
.................................................................
По калдаръмените улички без спомени
се ронят дните,
сухи като хляб.
Рояци птици кацат и отлитат,
прегракнали от вятър и от път.
А хората минават без следи,
в очите ми,
неволно отразени...
... И бавно се раздавам - на трошици,
та гладните да помнят после мене.
И бавно се раздавам...
А косите ми -
до корен побелели са
от сляпа безсезонност и забрава.
© Инна Все права защищены
И снежна безначалност -
отначало.
Без теб ще тръгне пак животът
във кръговата си посочност."
Толкова ме развълнува, много ми харесва стихотворението!
Ще си го прочета пак след като коментирам
Перфектно издържано до края!