20 окт. 2008 г., 09:53

Зад девет зида... 

  Поэзия » Любовная
3009 3 53

 

     Зад девет зида...

 

                               на Миро

 

 

Душата ми – олющена,
подобно стара къща.
С очи, помръкнали –
прозорци замъглени.
Ръцете ми – ръждясали
от непрегръщане.
Заключени брави
са устните. Студени.
Усмивката –
пресъхнал кладенец.
Без време.
От жажда се разпуква.
Земетръсно.
Покълват думите.
След дъжд. Във мене.
Разстрелвам тихото.
И смях възкръсва.
Душата ми е бяла
в женската си същност.
Зад девет зида криех я.
На тъмно.
И пътници от прага ѝ
съм връщала.

Навярно теб съм чакала...
В очите ми се съмна.


17.10.2008 г.

 

                                         клип, Зад девет зида...

 

 

© Гергана Шутева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??