29 окт. 2014 г., 22:39

Захар 

  Поэзия
530 0 6

Аз съм като захар.

Все едно си пресякал

два континента

и един океан,

за да стигнеш до мен.

 

Ревнива съм. Нерафинирана. Кадифена.

Сладостно-горчива.

Все едно току що

си отрязал стеблото на тръстиката,

за да опиташ чистата ù сърцевина.

 

Аз съм като захар.

Пътувала съм с теб на големи кораби -

знам колко са корави ръцете ти.

Разпродал си ме грам по грам

в богатите пазари на Запада.

 

А сега съм се върнала при теб -

бяла и смирена.

Само ти и аз знаем, че съм тук-

съвсем на върха на лъжичката ти.

Защото само така мога да стигна до теб...

 

Аз съм захар.

С колко лъжички

пиеш вече кафето си?

Канелени са очите ми,

като спукано стъклено мънисто...

Все още ли обичаш много сладко сърцето ми?

Или го предпочиташ

чисто...?

 

27.11.14

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??