Днес си нарисувах калдаръм.
Всичко точно, казах си нарочно.
Липсва ми един голям салкъм.
Нямам цвят за истинската точност.
Ще сменя салкъма със върба
и козел да лющи и кората.
Нужна е обаче и река,
да реве надвесена върбата.
За сълзите нужен е пешкир.
Ще го окача на тънка вейка.
Ще направя във реката вир,
под дървото - проста, селска пейка.
Има ли това, ще трябва мъж,
да седи със въдица в ръката...
Трябва слънце за да няма дъжд,
че ще трябва кал и по земята.
Ето как от малък калдаръм,
стана случка още непозната.
Липсващ цвят за истински салкъм
сътвори картина край реката.
© Валентин Йорданов Все права защищены
че ще трябва кал и по земята.
Хубаво е!