Sep 24, 2021, 2:01 PM

Заради липсващ цвят 

  Poetry
247 3 7

 

Днес си нарисувах калдаръм.
Всичко точно, казах си нарочно.
Липсва ми един голям салкъм.
Нямам цвят за истинската точност. 

 

Ще сменя салкъма със върба
и козел да лющи и кората.
Нужна е обаче и река,
да реве надвесена върбата. 

 

За сълзите нужен е пешкир.
Ще го окача на тънка вейка.
Ще направя във реката вир,
под дървото - проста, селска пейка. 

 

Има ли това, ще трябва мъж,
да седи със въдица в ръката...
Трябва слънце за да няма дъжд,
че ще трябва кал и по земята. 

 

Ето как от малък калдаръм,
стана случка още непозната.
Липсващ цвят за истински салкъм
сътвори картина край реката. 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??