18 февр. 2011 г., 16:01

Защо плаче дървото... 

  Поэзия » Другая
453 0 0

Отвяват ветровете лист след лист.

 Oголена короната стърчи

на хоризонта тъжно и самотно.

 

Следят я хиляди очи невидимо

и видимо.Звучи дървото

в песен безнадеждна...

 

А беше младо, беше и зелено,

с кипящи сокове и пролетни вълнения,

безумно смело пред гръмотевици и урагани.

 

Роди се, за да покори света,

да бъде дом за птиците и нежност,

и да докосне райската врата.

 

Но ден след ден, година след година,

то осъзна, че всичко е химера,

заблуда, някаква илюзия...

 

Това, което търси, не намери,

а  щастието бе слънчевото зайче,

което се показваше и скриваше.

 

Почувства се измамено, ограбено

и някъде през есента

срещу съдбата възропта.

 

Със есенните дъждове заплака

и квасеше студената земя

със отчаяние и мрак.

 

Във всичко виждаше безсмислие и пустота.

 Изправено пред безсърдечна зима,

не знаеше дори дали е живо.

 

© Диана Кънева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??