27 окт. 2015 г., 21:08  

Заспиваме, допрели потни длани 

  Поэзия
598 0 11

Заспиваме допрели потни длани

и сърцата с пулса ни се сливат,

от днешното, пред есенно послание,

листопади в душите ни угниват.

 

Утре …може би ще си тръгнем,

всеки в своята надраскана посока,

малко скучни, сиви и безплътни,

на съдбата махнали  за сбогом…

 

Но има още дни, и още нощи,

в които да докосваме телата си,

и кораби, в очите ни немощни,

монотонно тракащи с веслата си.

 

Ще падат в косите ни звезди,

дори когато вятър с тях се люби,

жена съм аз…мъжът си ти,

заспиваме уморени, но влюбени!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??