19 июн. 2024 г., 20:16

Здравей, слънце 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
81 2 9

Пробождат огнените мечове мъглата,

звездите се стопяват с тъмнината, 

сияйно утрото пристъпва смело,

нощта е в спомените, дала-взела.

 

Росата се усмихва с бляскави сълзи,

заливат птичи чуруликания небосвода,

щастливи грейват милион цветя-очи,

рисувани от гениалната палитра на дъгата.

 

Възроден е животът, оживява света!

Още ден, и още, и още... Докога?

Към залеза продължавам да крача,

намигам на слънцето, преборило здрача.

 

Нека залези има, за да има и изгреви,

и след зимите пролети, и докато

Изида и Озирис се търсят и гонят,

във ветрогона на дните и нас да ни има!

© П Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??