9 июн. 2008 г., 11:30

Зимна нощ 

  Поэзия » Гражданская
1243 0 4

Зимна нощ

Вълшебна тишина отново прегърна града.
Сребристобяла завеса се спусна към заспалата земя.
Танцуващи снежинки и хиляди тайни
изтъкаха снежното одеяло.
Самотната река се превърна в заскрежено огледало.
Там, на края на града стоеше,
сякаш вледенен от страх, безмълвният комин.
Но безспорно от нощта не се боеше
издигащият се в небето сивочерен дим.

© Мирослав Дечев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??