Днеска долу във дерето
в старото дърво, където
има голяма хралупа
и сняг винаги се трупа
от сън събуди се мецана.
Тежко,тежко от там стана
вън излезе и се чуди,
всички ли са тука луди?
Какво има,какво става
и каква е тази врява?
Гледа меца с изненада -
о, това е зимна олимпиада!
Ей там,бели пеликани
срещу цял отбор глигани
бягат подир шайба черна.
Играят хокей те наверно.
Ето,хубава лисичка
с малка,къдрава поличка
слага кънки на краката
и коронка на главата.
С трепет чака своят ред
да играй балет на лед.
Там по оня стръмен склон
вълци бягат в биатлон.
Зайците пък ред по ред
след треньора си - атлет,
ще скачат от шанца висока.
Кой ли ще е пръв във скока?
А сърните със поклон
спускат се по оня склон
в слалома сред сняг и лед.
Бобри хрускат сладолед.
Весело е и приятно,
но за мен е непонятно -
каза меца и обратно
към хралупата пое.
Там медец ще си яде
и отново ще заспи.
А със мен ела и ти
на тази зимна олимпиада.
Ще се чувстваш силна, млада!
© Лидия Кърклисийска Все права защищены