Feb 18, 2022, 2:11 PM

Зимна олимпиада 

  Poetry
713 1 9

 

 

     Днеска долу във дерето

     в старото дърво, където

     има голяма хралупа

     и сняг винаги се трупа

     от сън събуди се мецана.

     Тежко,тежко от там стана

     вън излезе и се чуди,

     всички ли са тука луди?

     Какво има,какво става

     и каква е тази врява?

     Гледа меца с изненада -

     о, това е зимна олимпиада!

     Ей там,бели пеликани

     срещу цял отбор глигани

     бягат подир шайба черна.

     Играят хокей те наверно.

     Ето,хубава лисичка

     с малка,къдрава поличка

     слага кънки на краката

     и коронка на главата.

     С трепет чака своят ред

     да играй балет на лед.

     Там по оня стръмен склон

     вълци бягат в биатлон.

     Зайците пък ред по ред

     след треньора си - атлет,

     ще скачат от шанца висока.

     Кой ли ще е пръв във скока?

     А сърните със поклон

     спускат се по оня склон

     в слалома сред сняг и лед.

     Бобри хрускат сладолед.

     Весело е и приятно,

     но за мен е непонятно -

     каза меца и обратно

     към хралупата пое.

     Там медец ще си яде

     и отново ще заспи.

     А със мен ела и ти

     на тази зимна олимпиада.

     Ще се чувстваш силна, млада!

 

 

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

The work is a contestant:

Детска Олимпиада! »

4 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??