15 нояб. 2017 г., 08:44

Змеьова сватба 

  Поэзия
644 4 31

Ясно ми небе притъмня!

Хем забуча, хем загърмя!

Побегнáа вси звездици,

слънчови мал'и сестрици!

Остала е сал Деница,

кат малка, небесна свещица,

що води по пътя всяка душица.

Че са дошли Змей и Змеица,

да тътрсят сину невестица.

Змей дума на Змеица:

Да си 'земеме Деница!

Край сина ни нека грее!

Змеьови внуци в скути да люлее!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??