20 янв. 2011 г., 16:40

Знаци 

  Поэзия
476 0 1

 

 

 

Беззъба баба, грозна, със съсухрена ръка,

отчаяно протегната за малко милостиня,

очи, виждали болка и тъга,

живот потъпкан в мизерия и тиня.

 

Погледът ù изпълнен с доброта

към всеки един подминаващ,

устните ù сбръчкани от старостта,

шепнат ,,Чедо, хляб ми даваш".

 

Седмица и месец вече мина,

а старицата си там стои,

глад и студ не я подмина,

безжизнено плътта ù на земята си лежи.

 

Никой не разбра кога си отиде,

никой не погледна изкривеното лице,

никой не каза ,,Вземи, бабо, не ми свиди...

Вземи, да стоплиш старческото ти сърце''.

 

И после се чуди народа

чий грехове изплаща,

всеки гледа своята изгода,

а всеки път ТОЙ знаци ни изпраща.

 

Погледни, обърни се и потърси,

твоят знак е някъде там,

само ТОЙ грешките ни ще прости,

ПОМОГНИ, РЪКА ЩЕ ТИ ПОДАМ.

 

 

 

 

© Елeна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??