Ти знаеш ли, че изгревът има сини очи?
Не вярваш?...
Аз го видях едва тази сутрин.
Утре ще те събудя по тъмно -
прегърнати да постоим,
и тогава - заедно ще ги видим.
Всички си мислят, че изгревът е
огромно, червено кълбо…
Не! Той дори притежава детска усмивка.
Палаво надига глава от морето,
отваря очи - пълни с любов…
Знаеш ли?...
Изгревът на нечий син ми прилича…
© Красимир Чернев Все права защищены