3 июн. 2010 г., 23:39

Зодия "Стрелец" 

  Поэзия » Другая
1008 0 1

 

 

Стрелецо, мой!

Ти все забързан, някъде отправен,

опъваш гъвкава тетива

и цели някакви преследваш,

без дъх останал, неуниващ!

Ти - вечно недоволен от съдбата,

все търсиш нови измерения,

но я поспри, ослушай се в тъмата,

щурче навярно пее някъде в тревата.

Не чуваш ли звездите как ти пеят?

Не виждаш ли луната как ти се усмихва?

Не чувстваш ли душата си, която тръпне,

разбудена от трепети незнайни?

Поспри! И наслади се на живота!

© Ивелина Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз все това им казвам на двамата ми "стрелци" в къщи! Поздрав!
Предложения
: ??:??