8 янв. 2011 г., 23:10

Звезда 

  Поэзия » Любовная
613 0 0

Когато всички спят и сънуват те,

аз мечтая под откритото небе

за най-прекрасното създание…

 

И чудя се аз в този късен час

що за орисница ме прокле с тази съдба

да обичам една звезда.

 

Лежа в нощта и чудя се кога

ще има възможността

да прегърне ме тя.

 

И докато си мисля аз това,

започна да се приближава тя;

и над мен се наведе и прошепна ми тихо „Ела”…

 

„Ела със мен тази нощ,

Ела, избягай от всичко това

И бъди щастлива до края на света.”

 

Всяка нощ аз мечтаех за това,

да избягам от деня

и да заживея с нея във нощта.

 

Мечтаех да целувам нежната ù уста,

да прегръщам грациозната ù снага,

да се топля на горещите ù бедра,

да се крия от света зад русата ù коса.

 

И препуснахме

към безкайното небе

с нея хванати за ръце.

Да сбъдна моята мечта,

Да следвам моята съдба,

Да живея с тази красива звезда

 до края на света.

 

Но това бе само мечта,

плод на въображението на една самотна жена,

изгубена по пътя към дома… 

© Патриция Савова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??