Грациозно се движат ръцете
по-цветните клавиши на душата.
И мелодията която дочувам
е тъй божествена и тъй красива.
И вперила съм жаден поглед в небето
за да ме докоснат първите изгряващи
вълшебни и лечебни лъчи на звездите.
И се почуствах тъй щастлива...
И ето розовия воал на вечерта
ме намята със щит от обич
да ме пази и закриля...!
Усещам милувките на вятъра
сякаш ми нашепват!
Не се предавай! Чуваш ли?
Каквото и да ти се случва!
Не се предавай...! И силна бъди!
А нощта бе тъй светла,
усмихваше се нежно
от златен ореол луната!
Хей, мило момиче! Изправи се!
И глава пред никого не свеждай!
Знам трудни са житейските пътеки...
Но ти само отключи сърцето си за любовта!
Махни с ръка на злобата човешка
и направи пътека - там където няма път!
Оглеждам се в звездното сияние
а полъха на вятъра влива в мене сили!
И коленичила насред пространството -
молитвено ръце пред гърдите съм допряла!
А звездната мелодия все така
нежно се докосва -
по най-фините струни на душата...
16.03.2019г
Катя
© Катя Все права защищены