9.05.2008 г., 9:50 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
794 0 3

В памет на бъдещия Девети май

 

Те бяха разгромени!!!

Веднъж, във минало тъй близко и далечно,
те бяха разгромени!!!
Девети май с Победата положи край на зло нечувано и "свръх-човешко".

........................................................................

Чернеят се гробовете на победителите,
със прясна кръв отново напоени:
Ирак, Афганистан, и Косово, и Босна;
 

... помръкнаха надеждите за свят със бъдеще и справедливост...
 


Реклами, порнография и шоу... А „тук-таме” престрелки, бомби, и реки невинна кръв.
И лудници, а също и затвори, претъпкани с народ отровен...
Училища, и болници, и библиотеки, вмирисани на плесен и покруса...

 - Богатство: нелегално;

 - към разума: насилие;

Отровени - с пари без стойност - земи отвъд океана...

Имперски страсти, дебили - президенти, следене – повсеместно...
С това "Америка" е днес известна.
.............................................................................

Но ПАК ще бъдат разгромени!!!

© Велин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Яница!
  • Стиховете ти са силни.Не бях те чела отдавна,но днес поправих грешката си.Може би на всички нас ни трябва точно това-малко барут...
  • Фашизмът е обречен на разгром, без значение на неговия облик и език на пропагандиране; фашизмът си остава фашизъм!!!
    Фашизмът трябва да бъде разгромяван навсякъде и във всеки един момент, докато не изчезнат условията за неговата поява; трябва да бъдат изличени условията на възникването му!!!
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??