Ако днес се изгубя в гората,
да ме търсиш сама би ли тръгнала?
Ще вървиш ли безстрашно в тъмата,
и без мен нявга би ли се върнала?
Ако днес спазаря си душата,
от мен погледа би ли отвърнала?
И оставила всичко познато,
ти от пътя със мен би ли свърнала?
Ако днес ме приеме земята,
ти до гроба ми тихо посърнала,
би ли клетва издумала свята,
би ли в камък над мен се превърнала?
© Ники Николов Всички права запазени