28.01.2007 г., 20:11 ч.

****************** 

  Поезия
576 0 2
Българийо, ти скръбна и страдална, кой тъй злокобно тебе е орисал да плачеш вечно за юнака, жална, за който свободата бе единственият смисъл. Българийо, родино мила, не ще ли свършат твоите незгоди, не си ли още ти родила човека, който в правилна посока ще ни води. Над тебе слънцето тъй топло грее, разкрива твойта хубост непозната. Но във душата твоя, мъка тлее, кога ти виждаш българската кръв пролята!

© Йоана Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??