9.12.2004 г., 9:52 ч.

* * * 

  Поезия
1104 0 2
На опръхналата стена висеше огледало,
сочено с усмивката на слънчевия лъч.
Минувачи поглеждаха и, заразени от радост,
с усмивка продължаваха по криволичещия път.

На свой ред и аз погледнах в далечината,
безгрижно завладяна от тайнствения смях.
Погледнах и потръпнах както тишината
бе строшена, примряла от стъкления факт.

Небето притъмня, слънцето увяхна,
пътят изчезна в грозна тъмнина;
в огледалото с мъка тлееше пламък,
устремен догаряше фитилът на свещта.

С восъчни сълзи покри душата самотата -
бързаше сякаш да умре бе по-добре.
Отново и отново тъгата топеше празнотата -
твърде много болеше, за да може да умре...

С затаена глътка въздух, не примигвах, не потрепвах,
не исках да повярвам в реалния живот.
За последно потърсих надежда сред тъмата,
но нямаше. За мен нямаше живот...

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е особенно...сякаш говориш за някакъв друг свят...Хареса ми похвата...Браво
  • Невероятно е много ми хареса...
    Това един прекрасен човек, със много талант и блестящи произведения...
    Продължавай все така...
Предложения
: ??:??