16.08.2007 г., 15:03 ч.

* * * 

  Поезия
530 0 2

 

Искам да бесувам и аз заедно със

пластовете черни,

раздухвани преди вечеря

                               облаци на дъжд.

Искам да троплоля с тежки пръски,

с гъсти капки, като с пръсти,

да се ровя във размекваща се почва,

                                             да започна

страшно, със кисъка хриплив на гръм,

разбягващ майките от пясъчника,

с мириса – тревога за прането,

и да налетя да пълня локви,

спекли се от скуката на август,

да разтреса чадъри пред кафето,

и да издуя пликчета с покупки,

всички дупки

         на дечицата във пясъка да срина,

да отмина

бавно и лъжливо –

                        предпазливо

да се покаже пак навън народа,

аз пак да ги забърша

със недоизстискан дрипав мах,

под навесите да дозъзнат

истеричния ми летен смях.

© Рая Деянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??