20.06.2007 г., 10:33 ч.

1014 

  Поезия
429 0 4
Пръстите -
напрегнати и посинели
въжето
стискат.
И колоните
нестройно крачат.
Последен поход
за петнайсет
хиляди
войници -
срамни пленници.
Тълпа слепци
и еднооки
бранници.
 
Без знамена.
Одрипавели.
Цели в рани.
Плачат
с кървави сълзи.
Реват псувни
и тъпчат
ниви неприбрани.
 
Бледи странници,
последен легион
от смъртници -
величествена армия.
Петнайсет хиляди слепци
отиват
да убият
царя си.

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??