Понякога човек се губи.
По неизвестни и непонятни причини
бяга от себе си и мъчи да се види друг.
Тогава няма сили
да живее с виждането си,
не може да се запази
и се изгубва някъде.
Но, когато се усеща,
човек е отворен и излъчващ.
Тогава няма добро или лошо,
хубаво или грозно-
всичко е едно,
всичко е хармония.
Как да задържим при себе си живота?
Как да не забравяме това,
което сме усетили?
Как да не го отричаме?
Понякога човек се губи
и само нечия топлота може да го върне.
Само нечия топлота може да го убеди,
че е част от нея
и че тя, хармонията,
желае да я почувстваме.
Колко ни е нужна нечия топлота!
© Петър Всички права запазени