Aug 29, 2023, 7:40 AM  

Понякога... 

  Poetry
169 0 0

    

 

Понякога човек се губи.

По неизвестни и непонятни причини

бяга от себе си и мъчи да се види друг.

Тогава няма сили

да живее с виждането си,

не може да се запази

и се изгубва някъде.

 

Но, когато се усеща,          

човек е отворен и излъчващ.

Тогава няма добро или лошо,

хубаво или грозно-

всичко е едно,

всичко е хармония.

 

Как да задържим при себе си живота?

Как да не забравяме това,

което сме усетили?

Как да не го отричаме?

 

Понякога човек се губи

и само нечия топлота може да го върне.

Само нечия топлота може да го убеди,

че е част от нея

и че тя, хармонията,

желае да я почувстваме.

 

Колко ни е нужна нечия топлота! 

© Петър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??