3.09.2010 г., 6:32 ч.

11 секунди 

  Поезия » Любовна
1647 0 10
11 секунди ме деляха от теб.
Забързано тичах на среща.
И пак закъснявах, часовника в мен
тиктака, тиктака по спешност. 
11 секунди и ето сега
зад ъгъла щях да те видя.
Дори не видях в тази скорост кола.
Чух само спирачки и... нищо...
11 секунди не стигна ми път
във твоите прегръдки да бъда.
Ще бъда, ще бъда,
ще бъда, а ти!
В тълпата така те изгубих...
Пробивах си път и се молех да спрат
тези 11 секунди.
Като пестници в сърцето кънтят,
запълнили цяла минута.
И как издържа сърцето ми то,
когато до теб коленичих
и твоята кръв попих със ръка...
За секунда се казва "обичах"...

В памет на всички загинали на пътя.

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??