5.10.2007 г., 14:39 ч.

12 

  Поезия
864 0 4

Дванайсет часа -                                     Дванайсет часа
те чакам,                                                  ти пиша...
дванайсет часа -                                     Дванайсет часа
до здрач...                                                до здрач
Дванайсет години                                  Дванайсет години
била съм                                                   въздишам
сън под клепачи от сняг.                      с гърдите на нощния мрак...

Дванайсет часа -                                    Дванайсет писма -
те търся                                                   ти написах...
Дванайсет часа -                                    Дванайсет загубени дни.
до здрач.                                                  Дванайсет години -
Дванайсет години                                  ги пращах                            
напразно!                                                 Без отговор...
Те викам,                                                 Здрачът мълчи...
а после - мълча...

Дванайсет часа -
те гледам...
Дванайсет часа
до здрач.
Дванайсет години безследно
изчезна от устните смях.

© Петя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??