12.02.2023 г., 23:04 ч.  

* * * 

  Поезия
131 2 3

От суета и обич - мраморни картини

 се раждат в огън мрачни херувими.

  Всред лоното на минали години

   потъват те, за да не ме отмине

    и болката, и радостта на този свят.

 

Навярно беше майски цвят –

 на роза аромат красив:

  наивно тя обагри този град,

   и размечтах се отведнъж,

    и вдъхновението ме споходи.

 

А после, като Франсоа Вийон -

 самин във вечерта смълчана

  (безгласно и без никаква камбана)

   неволно аз присвих ръце,

    но не за молене, а - за отбрана.

 

И в тази непозната тишина чух глас,

 нашепващ ми: “За тебе няма

  надежда - нито грам!

   Осъден си навеки и отрано

    да виждаш ясно всяка красота.”

© Петър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??