Приповдигнат и в дома си крепост
в пеньоара на самооблащение,
какви ги вършиш , мила,
и какво те забавлява
в този час на Митра и видения?
До Полунощ е тръпно, имаш подозрения,
настъпва неизбежно точно време.
Вехтите и нови календари
само ни объркват със внушения.
Покоят е мираж. Изконното ти право
да изиграеш себе си до кожа и премала-
тупти отляво като гургулица,
пред полет или тетива стремглава.
За 3 дни само. Може и секунди
докато облак черен се прокрадне.
Илюзиите ти - син балон инфарктно,
докато си повярваш, ще се спука.
© Христина Комаревска Всички права запазени