30.03.2012 г., 10:15 ч.

2011 

  Поезия » Любовна
956 0 25

 

 

 

 

Не те очаквам вече. Знам къде си.

И знам, че няма... няма да се върнеш.

Не и сега, не тук, не в тази вечност

и не в това небе, от скръб бездънно.

И вече не се моля. И не страдам.

Не търся те с обезумяла нежност.

Душата ми отново се отваря -

смирих се... И разбрах, че знам къде си,

че Пътя знам, и знам - ще ме посрещнеш.

Но имам още миг неизвървяност

и стихове, и неизпяти песни.

И обич... Още съм недораздадена.

Не тръгвай още, чакай - АЗ ще дойда.

Страхувам се от втора невъзможност.

Тъй-дълго търсих те! Полувековно...

 

Недей ни разминава в Пътя, Боже!

 

 

 

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??