11.02.2020 г., 7:19 ч.

21 грама за полет 

  Поезия » Философска, Друга
484 4 4

21 ГРАМА ЗА ПОЛЕТ

 

Нахраних гълъба с душата си.
Укрепна той и си отиде.
Сега превзема необятите
без страхове от висините.

 

Достатъчно ми е да зная,
че щом крилете си разтвори,
летежа му ще озаряват
усмивките на много хора.

 

Изронена – на сухи залчета,
навярно се прераждам в облак.
И не мислете, че съм плакала –
дъждът по покрива е тропал.

 

Поле, изприщено от макове,
отглеждам всяка нощ в ума си.
Приют съм за зрънца. Понякога.
Добър е Бог. И много мъдър.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??