26.09.2017 г., 11:13 ч.

,,, 

  Поезия » Философска
253 1 1

Полива майка новата леха,

за всяко стръкче – напръстниче влага.

Погалва ги със поглед, сякаш са деца

и всичките за нея равноправни.

Ако, не дай си боже, прекали,

пръстта ще втаса, пита блатна.

Телцата крехки с клюмнали глави

ще легнат в земята безвъзвратно.

Сега полива. Няма още дъжд.

По своему преборва сушата.

А този спомен приживе

вълшебните ѝ думички подслушва.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??