При мен дойде, остана котаракът –
стар, кокалест, отчаян, мълчалив –
не можеше да ми мяука даже...
„аз също съм така, приятелю“ – му казах –
и сипах му от млякото, което бе останало...
и от това, което бе останало в душата ми...
не вярвайки, че ще остане жив...
© Hristo Troshanov Всички права запазени