21.06.2009 г., 14:24 ч.

* * * 

  Поезия » Бели стихове
564 0 4

Не казвай, че съм идвала!

Тихо!...

Ще бъда нощ,

                     и страст,

                               и нежно утро ...

Само не казвай, че съм идвала...

не се взирай дълго в очите ми,

не ме задържай със ръцете си

и не протягай така сърцето си...

Тихо!...

Нека се обичаме така,

                               като че няма нищо друго занапред,

нека те запомня такъв -

                тръпнещ,

                               жаден,

                                            нежен,

                                                           мой...

Ела...

Във тази нощ ще бъда твоя,

а после тихичко ще си отида,

на пръсти, докато ти спиш,

запазил спомена за самодивата,

усмихнат, трепетен, щастлив...

 

... да те окрилям -

в това е мойта сила.

Ще те спася.

Ще ме спасиш.

Ала сега -

ще си отида!

© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви
  • Прекрасен стих! "Ще бъда нощ, и страст, и нежно утро ..." - страхотно!
    Поздрави!
  • "Ще те спася.

    Ще ме спасиш.

    Ала сега -

    ще си отида!"
    Прекрасно...
  • Перфектно и изящно!
Предложения
: ??:??