22.03.2013 г., 23:08 ч.

* * * 

  Поезия
422 0 0

Обичам да бъда онази,
която събужда деня,
и в себе си спомена пази,
последения - за любовта.

Но ти не обичаш да бъдеш 

за мене целувка в нощта,
не, ти искаш всичко да вземеш,
до последния пламък, искра.

А аз ще си тръгна накрая 
по пясъка с мокри следи 
и свой път напред ще чертая,
за мене и мойте мечти.

Аз дадох ти всичко до края,
но ти и това не прие,
на тебе сега ти оставям 

единствено наш'то небе.

Онова небе, там, под звездите,
което събужда света 
и спомена празен за дните,
в който ми взе любовта.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??