27.01.2015 г., 20:25 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
620 0 4

*   *   *

 

... пък днес спасих едно кокиче.
Навярно палави деца
откъснали го, както тичат
и после паднало в пръстта.

 

Водица нямах - да го сложа,
поех го нежно във дланта,
докато крача по паважа
то капката му разцъфтя!

 

Зарадвах се като момиче!
Повярвах пак във чудеса!
Сега цъфти при мен - кокиче!
А сякаш Пролетта дошла!
ДТ©

 
 
 

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??