24.01.2013 г., 21:27 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
705 1 0
Самотата сплиташе ме в жестоките си мрежи, 
ослепяваше чувства и копнежи,
не дава ти да дишаш с пълна гръд,
изчопля мисли мрачни
от най-затуления кът.
Не! Не желая да живея повече така,
затворена, скована и сама.
Към който и ъгъл да погледна в тъмнината,
тишина и студенина излизат от стената.
Друго иска тя, душата,
свила се на геврек, безмълвно наблюдаваща играта.
За далечни полети бленува в мрака на слънчевия ден, 
а сълзите потичат, макар и да са в плен.
Надежда? Стопила се и тя, 
тихо е отплавала от борда на срама.
Защото всеки знае, че играта се играе от изпечени играчи
и няма място за другомислещи "тъпаци".

© Далия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??