28.07.2021 г., 12:51 ч.

* * * 

  Поезия
487 1 7

Този дългонос и палав вятър

пак се пъхна в моите коси - 

замириса му на тръпно лято

и на дъжд, причесан и измит.

Сбърчи дългия си нос и кихна,

чак разроши смешните къдрици.

Но пък аз така му се усмихнах,

че догони и ми върна птиците.

© Ива Котине Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Здравей, мое лято! »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??