18.08.2009 г., 1:22 ч.

* * * 

  Поезия
812 0 3

Помниш ли онези дни,
когато земята беше млада?

Ако си спомняш, разкажи -
ще те изслушам с наслада.

Помниш ли дните омайни?
Ах, за мен те бяха дар!

Но изминаха се години безкрайни
и сега съм толкова, толкова стар.

Помниш ли отминалите времена
и онези далечни простори?...

... Внезапно чух твоите слова -
най-накрая ти ми отговори:

"Не се опитвай дори
да поглеждаш някога назад!

И за старост ти не говори -
все пак си още толкоз млад!"



© Светльо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??