9.05.2017 г., 15:14 ч.

... 

  Поезия » Любовна
320 1 0

Сърдя ти се толкова,

колкото трае полетът на глухарче.

Иначе – ще се смаля – семчица

 върху сухата гръд на пръстта,

безплодна без своята жажда.

 

Радвам ти се толкова,

колкото време ми трябва за бяг.

До синева и отвъд  хоризонта.

Иначе – ще остана на своя праг,

без ярка звезда пътеводна.

 

Сърдиш ми се толкова,

колкото  силно ме разтриса  студът,

преди да стоплиш света ми.

Иначе – ще объркаш млечния път,

без светлинка към дома ни.

 

Радваш ми се толкова,

колкото е измерима любовта –

до небесния свод и обратно.

Иначе – щях да грея – гневна луна,

отвисоко, безцелно златна.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??