Зачената от бурното кръвосмешение
между земята и небето,
родена съм при пълно звездно затъмнение.
Епичен колапс на умираща комета
белязал ме е да се скитам вечно
сред куполи от нулево летоброене,
в косите вплела тътена им безконечен,
неуловима от пространства, гравитации, време.
Сестра на хаоса съм; с неспокойни чувства,
с нестройно-огнена душевност,
търсач на нещо си, в което да се впусна,
било то черната космична бездна.
Ала природата ми напоследък чезне
в света на земната нетрайност,
привлечена от неизследваните мъжка нежност,
безкористност и всеотдайност.
В капана тленен честичко попадам
на чисто женската потребност
да бъда нечия, да се раздавам.
Крещят инстинктите ми: "Безнадежно е
да утоляваш своята неукротимост
в прегръдките на нечий друг живот!
Веднъж опиташ ли, необратимо е."
Усмихвам се и свивам рамене: Любов!
© Таня Донова Всички права запазени