16.07.2009 г., 13:28 ч.

* * * 

  Поезия
506 0 3

Още помня черните ти дрехи,

шалчето на твоята глава

с коси не толкова белеещи,

рано ти потъна в самота.

 

 

Още помня черните ти дрехи,

майчице най-мила на света,

нима така е начертала и съдбата -

самотна да е твоята душа.

 

 

Как се чувстваш в стаята си празна

вечер, като падне тъмнина?

Как осъмваш в мъката омразна

сутрин, като стане ранина?

 

 

Ах, да можех да откъсна от живота

радост щастие и светлина,

бих ги дал на тебе, майко моя,

бих ги дал на твоята душа.

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??