Вечер градът е влюбчив,
вечер градът е поет.
Светнал фенери - красив,
тръпне от чувства обзет.
Вечер градът е злоблив,
вечер градът е проклет.
Подъл, коварен и див,
дебне от първия ред.
Вечер градът е ленив,
спят тротоари навред.
Вечер градът е сънлив,
точно до седем без пет.
© Хари Спасов Всички права запазени