29.07.2018 г., 1:43 ч.

90-те 

  Поезия
348 0 0


Когато малки бяхме и тичахме по безкрайните поля,
когато бягахме през прецъфтелите жита,
тогава всичко бе различно,
някак си фриволно,се чувствахме отлично.

 

Криехме се между слънчогледовите цветове,
играехме си в измислените светове,
някои бяха нинджи,а другите пирати,
имахме си бойни кораби и автомати.

 

Такова бе детството безгрижно,
но сега това не е престижно.
Биха ме разбрали само тези,
които са строили на птичките кафези.

 

Нямаше тогаз телефони и компютри,
а децата знаеха колко прави 5х3,
бяхме всички с лакти обелени,
мръсни и кални в нашия си свят заселени.

 

Ние се гордеем,че израстнахме така,
ние имахме пълна свобода,
взехме от детството си всичко онова,
което никога не ще имат сегашните деца.

© Александрина Балчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??