9.02.2019 г., 23:35 ч.

*** 

  Поезия
188 0 0

Шум от разбиващи се вълни…

Присмех на чайки...

И тази илюзия за фалшива свобода...

И аз вървяща по брега,

по скърцащия пясък

и търсеща изгубена мечта...

А вълните разбиващи се в брега,

изхвърлят телата на умиращи медузи...

На брега и без вода,

под палещите лъчи на Слънцето,

те бавно ще изгубят

илюзията за сбъдната мечта ,

желанието за живот

и изсъхвайки ще търсят,

изгубили борбата с него,

смисъла му…

И все пак ще се опитат да прокарат път

към мечтаната изгубена илюзия...

А чайките крачещи по брега,

търсещи храна, ще се надсмиват

над моята изгубена мечта...

Но аз ще продължавам да крача по брега,

по скърцащия пясък и да търся

до тогава,

до като в морска пяна не се превърна...

 

08-02-2019 год.                    

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??