10.08.2011 г., 9:29 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
578 0 0

Нечовешко???

 

Започвам да пиша тема,

човекът на новото време. 

Решителен, смел, романтичен,

честен, дори героичен. 

 

Но мой приятел пийнал

прочете първия куплет:

какво, по дяволите, си написал,

тук няма верен нито ред.

 

Човекът днес, ах, безгръбначно,

пред всеки по-голям превива врат, 

при все, че се държи юначно

със тез, които са отзад.

 

Очаква със свито сърце

някой да го изпревари.

Някой, досега успял 

повече поклони да направи.

 

Но така ако продължавам,

до утре ще карам дори, 

така че, налей ми, 

налей си, пийни.

 

По-късно на другия ден 

всичко отново прочете -

първите четири реда добре са,

задраскай другите куплети. 

 

 

© Иван Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??