Мутации, реформи до безкрай –
глобално изменени сме, докрай.
Панически разстроено живеем,
да плачем ли или пък да се смеем?!
И вируси с корони или без -
то всичко заприлича на петмез.
Сега и извънредно положение,
че всеки е извършил провинение.
Нима светът е нявга бил различен,
по-справедлив и честен, не двуличен?!
О, моля ви се, ние сме такива,
да тъпчат ни, най-много ни отива!
© Данаил Таков Всички права запазени