5.10.2008 г., 15:01 ч.

А ти отне ми цели часове... 

  Поезия
657 0 9
Срещна ли се с твойто вечно "утре",
срещнеш ли се с мойто вечно "днес" -
по-къс ще е животът със минута.
А ти отне ми цели часове.

По часовника ми след като оставиш
малка детелинка с твоя лик,
на сърцето ми обвивката корава
отново пак за теб ще се взриви.

На прозореца ми, толкова далечен,
когато закачиш парченце жар,
може би любима ще си вече.
Но ти до днес така и не можа.

Будилника успееш ли да включиш
от този миг във мойто скромно аз
навярно ще съм там да те науча
как да търсиш в тъмното игла.

И щом като в не-обич се залуташ,
някой ден със страх ще разбереш - 
колко дълга е за мен една минута.
А ти отне ми цели часове...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??