16.12.2022 г., 11:27 ч.

А ти си вечно в мен разцъфващ Май 

  Поезия » Любовна, Строги форми, Друга
275 5 2

Боите ми открадна Есента

и смеси ги със вятъра суров,

и после ги разпръска по листа,

и по цветята, просто без любов.

 

И четката ми днес осиротя,

платното ми е празно и линее,

но в мен живее чудната мечта

и вдъхновение за теб копнее.

 

Не съм изгубил колорит в душата

и обичта ми те рисува нежно.

На Есента нетрайна красотата

умира в снеговете неизбежно.

 

И ледената Зима има край,

а ти си вечно в мен разцъфващ Май. 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Скити!
  • Много е хубаво!
    Финала!
    "И ледената Зима има край,
    а ти си вечно в мен разцъфващ Май."
Предложения
: ??:??