Абракадабра
Клоун и палячо. Роля, кукла и човек
с непохватните си действия закачат,
сякаш гъделичкат, позаспалото у теб,
а пък то, приучено да размишлява
и да пита все: “защо, защо, защо?”,
бяга, мръщи се и съжалява. Вярно!
Няма ненаказано добро, а наказаното
различава клоун от палячо и твърди, че
куклата не е човек. Според него
клоуните плачат, а палячовците-не.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени